Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Тренінг «Державомовна компетентність науково-педагогічних і педагогічних працівників»

    10/10/2019

    Відповідно до річного плану роботи Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 10 жовтня 2019 року кафедрою теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти МОІППО проведено тренінг «Державомовна компетентність науково-педагогічних і педагогічних працівників». Мета заходу – удосконалення рівня володіння українською мовою як державною в рамках проєкту «Державна мова як дух, зброя та інтелект педагога Нової української школи».

    Друге заняття циклу тренінгів на тему «Український правопис – 2019» провели Дарія Лукьяненко, кандидат філологічних наук, доцент кафедри, й Анастасія Кузнєцова, старший викладач кафедри. Учасники заходу дізналися про основні зміни в правописі, виконали низку практичних завдань для вдосконалення державомовної компетентності: написання складних слів, уживання великої та малої літери в назвах сайтів, творення кличного відмінка.

    У тренінгу взяли участь викладачі й методисти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (усього – 21 особа).