Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Тренінги «Благополуччя дітей і педагогів: дієві інструменти та практики підтримки»

    26/12/2022

    21 листопада – 09 грудня 2022 року методисти кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Олена Маланчук і Галина Лебідь дистанційно проходили навчання на тренінгах «Благополуччя дітей і педагогів: дієві інструменти та практики підтримки», що організовано Тhe LEGO Foundation спільно з МНРSS Collaborative.

    Розробники програми –  Рена Дейтц, професор університету Нью-Йорка; Ешлі Неміро, доктор наук, виконавчий директор the MHPSS Collaborative (Королівство Данія).

    Метою є забезпечення неперервного професійного розвитку педагогів закладів дошкільної освіти, початкової та базової школи з питань психосоціальної підтримки дітей, їхнього благополуччя в закладі освіти в умовах надзвичайних ситуацій. 

    Основні завдання: сприяти розвитку ціннісного ставлення педагогів до здійснення психосоціальної підтримки дітей в умовах надзвичайних ситуацій, зокрема засобами навчання через гру.

    Важливою складовою навчання є виконання практичної роботи: створення відеозапису фрагмента тренінгу, що проведено з керівниками закладів дошкільної освіти Первомайської міської ради. 

    Дякуємо Оксані Ромі, керівнику освітніх ініціатив The LEGO Foundation в Україні, за організацію та проведення заходу, а також колегам Світлані  Селівановій (ЗДО  № 3 «Дюймовочка»),  Олені Абрамовій  (ЗДО № 6 «Дзвіночок»), Світлані  Жуматій (ЗДО № 13 «Гвоздичка»), Олені Давліченій (ЗДО № 16 «Калинонька») за плідну співпрацю і взаємодопомогу.

    У 2023 році  (лютий, березень, жовтень, листопад) відбудеться  компетентнісно та діяльнісно орієнтований вибірковий модуль (кейс) «Благополуччя дітей і педагогів: дієві інструменти та практики підтримки». Запрошуємо педагогів закладів дошкільної освіти  Миколаївської області.