Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Літня школа – 2024 «Управління школою у кризових ситуаціях» (день перший)

    18/06/2024

    17 червня 2024 року у змішаному форматі розпочала роботу Літня школа – 2024, що  є елементом системи заходів у межах регіонального проєкту «Модерація науково-методичного супроводу реформування освіти в умовах децентралізації». Метою Літньої школи – 2024 є вдосконалення управлінської компетентності керівників закладів освіти – учасників чесько-українського проєкту «Підтримка відновлення освіти в Україні», який реалізується Асоціацією з міжнародних питань за фінансової підтримки Програми трансформаційного співробітництва Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

    Василь Шуляр, доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти, директор МОІППО, заслужений учитель України, привітав учасників та окреслив основні завдання інституту щодо забезпечення професійного зростання педагогів, акцентував увагу керівників на важливості створення і забезпечення функціонування безпечного середовища.

    Василь Іванович в урочистій атмосфері оголосив переможця конкурсу мінігрантів – Миколаївський ліцей № 19 Миколаївської міської ради, що проводився в межах чесько-українського проєкту «Підтримка відновлення освіти в Україні», та вручив подарунки.

    Вікторія Стойкова, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки, психології та менеджменту освіти, заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, звернулася з вітальним словом та визначила головні завдання роботи Літньої школи.

    Під час  тренінгового заняття «Проєктний менеджмент: підготовка заявки в межах грантового проєкту» Вікторія Володимирівна   обговорила з керівниками  переваги грантових проєктів для розвитку закладу освіти. На занятті учасники аналізували проєктні заявки, розробляли власні, ознайомилися з результатами участі в чесько-українському  проєкті. 

    Лілія Козирєва, завідувач навчально-методичної лабораторії управління розвитком регіональної освіти МОІППО, провела інтерактивне заняття-практикум з написання мотиваційного листа й резюме до грантового проєкту.

    Світлана Гіль, методист навчально-методичної лабораторії управління розвитком регіональної освіти МОІППО, провела тренінгове заняття з гендерної обізнаності керівників закладів загальної середньої освіти, у ході якого розглянули шляхи реалізації Стратегії впровадження гендерної рівності у сфері освіти до 2030 року, установили, як нові виклики впливають на діяльність школи та всіх учасників освітнього процесу.

    Перший день роботи Літньої школи пройшов у дружній атмосфері.