Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Зустріч біля мольберта з Ольгою Артим

    27/06/2024

    24 червня 2024 року кафедрою теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти МОІППО в очно-дистанційному форматі проведено майстер-клас «Зустріч біля мольберта» з Ольгою Артим, миколаївською художницею, членкинею Національної спілки художників України (1998), лауреатом конкурсу «Молоде ім’я року» (1999, 2000).

    На рахунку художниці – більше 50 виставок, які відбулися, як в Україні, так і за її межами. Із них – 15 персональних. Роботи знаходяться у приватних колекціях жителів Канади, Японії, США, Франції, Німеччини, Італії, Австрії, Словенії та України. 

    Знайомство з творчістю Ольги Артим відбулося ще у 2007 році під час родинної виставки в Галереї мистецтв МОІППО – Дмитро Артим, Ольга Артим і Юлія Артим (донька подружжя). Сьогоднішня зустріч для освітян мистецької галузі Миколаївської області представляє творчість художниці в жанрах: портрет, натюрморт, квіти та сюжетні композиції.

    Неймовірне захоплення викликають картини з квітами Півдня України, які вирощує мисткиня у приватній садибі, зустрічає на вулицях міста та квітучих степах Миколаївщини. «Троянди», «Васильки», «Маки», «Калина і горобина», «Біло-голубий букет», «Калина і грибочки» та інші квіткові композиції перенесли нас в чудовий край природи. Символічними є маки на картинах художниці.

    До у ваги учасників зустрічі представлені портрети Андрія Антонюка, Народного художника України та Дмитра Креміня, лауреата Національної премії ім. Тараса Шевченка, написані з натури, під час творчих зустрічей. Характер, внутрішній світ і портретна схожість притаманні роботам автора. 

    Запитання і відповіді учасників заходу, цікава інтерпретація сюжетних композицій за картинами «Суд Париса», «Ой, не сватай Грицю» «У садочку в Ганусі», «З дідусевого городу», «Мальви» наповнили зустріч живим спілкуванням та емоційним піднесенням.

    Під час зустрічі учасники заходу подивилися відеозапис відкриття персональної виставки живопису Ольги Артим «Квіткове сяйво природи», яке відбулося 20 червня 2024 року в Галереї мистецтв інституту, що збагатило уявлення про творчість художниці, напрями роботи та техніку виконання.

    На завершення майстер-класу прозвучала пісня «Цей світ без тебе» Михайла Брунського, заслуженого артиста України.

    Освітяни зустрічі подякували Ользі Артим за любов до України, тематику та майстерність виконаних робіт і побажали нових мистецьких досягнень у розвитку й утверджені української живописної школи.

    Захід відбувся завдячуючи Збройним Силам України!  

    Куратор майстер-класу Дмитро Крик, методист кафедри теорії й методики мовно-літературної МОІППО.