Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Завершила роботу обласна творча група вчителів-природничників

    13/06/2024

    З метою підготовки вчителів біології, фізики, хімії до впровадження нового Державного стандарту 13 червня 2024 року фахівці кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та ІТ МОІППО провели підсумкове засідання обласної творчої групи «Компетентнісно-діяльнісний підхід до конструювання змісту навчальних занять із предметів природничого циклу в Новій українській школі. 7 клас».

    Творча група розпочала свою діяльність у березні 2024 року. Під час першого засідання учасники обговорили методи реалізації компетентнісно-діяльнісного підходу в навчанні предметів природничого циклу, структуру компетентнісно-діяльнісного заняття, зміст його компонентів, а також визначили вимоги до навчальних ситуацій, що є компонентами для конструювання таких занять.

    На дистанційному етапі члени творчої групи розробляли навчальні ситуації до компетентнісно-діяльнісних занять з біології, фізики, хімії у 7 класі, які презентували на підсумковому засіданні.

    Учителі-природничники представили практико-орієнтовані матеріали до занять, що відповідають вимогам Нової української школи. Їх використання  допоможе організувати освітній процес на засадах компетентнісно-діяльнісного підходу, зробити учнів активними здобувачами знань.

    Експертами-консультантами стали вчителі пілотних закладів освіти, які надали практичні поради щодо вдосконалення матеріалів, їх структурування в посібнику «Компетентнісно-діяльнісний підхід до конструювання змісту навчальних занять із предметів природничого циклу в Новій українській школі. 7 клас».

    Щиро дякуємо всім за роботу та сподіваємося на подальшу співпрацю в підготовці до впровадження ідей НУШ у 8 класі. Тільки разом ми зможемо зробити освітній процес якісним і цікавим для наших учнів!