Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Обласна творча майстерня вчителів технологій /трудового навчання «Гармонія»

    22/05/2024

    21 травня 2024 року фахівці кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО провели друге засідання сертифікованого заходу обласної творчої майстерні для вчителів технологій/трудового навчання «Гармонія» з теми «Вишивка як вид декоративно-ужиткового мистецтва», присвячене Дню вишиванки.

    З вітальним словом до учасників майстерні звернулась Ольга Захар, кандидат педагогічних наук, заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, яка  наголосила на важливості вивчення технік декоративно-ужиткового мистецтва.

    Світлана Дікарева, методист кафедри, розповіла про регіональні особливості вишивки Миколаївщини та презентувала віртуальну виставку робіт декоративно-ужиткового мистецтва, присвячену творчості Тараса Шевченка. 

    Мисткиня Оксана Стричак, керівник студії «Гердан» центру творчості та юнацтва Галичини (м. Львів), ознайомила присутніх із багатогранністю української вишивки, значенням символів у орнаментах, зразками вишивки з різних регіонів Львівської області, презентувала власний досвід і роботи вихованців.

    Ольга Добровольська, керівник гуртка Первомайського ЦНТТУМ Первомайської міської ради, поділилась досвідом виготовлення сучасних виробів у етнічному стилі, поєднавши вишивку та в’язання.

    Світлана Салутіна, учитель трудового навчання та технологій Миколаївського ліцею № 38 ім. В. Д. Чайки Миколаївської міської ради, продемонструвала важливість збереження традицій української вишивки в сучасних умовах як невід’ємної складової національно-патріотичного виховання учнівської молоді.

    На завершення заходу Оксана Лящевська, учитель трудового навчання  та технологій Первомайської гімназії № 2 Первомайської міської ради, провела майстер-клас ««Вишиванка – орігамі», під час якого учасники отримали позитивні емоції та виготовили власні вишиванки.

    Учасники заходу отримали домашнє завдання – виготовити виріб у техніці «Крейзі квілт» (шалений печворк), що є умовою для отримання сертифікату.

    Підсумовуючи, учасники відзначили доцільність, актуальність та практичну спрямованість заходу. Дякуємо всім за плідну роботу!