Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Спільний міжрайонний семінар педагогічних працівників дошкільної та початкової освіти

    22/11/2019

    21 листопада 2019 року на базі Галицинівського дошкільного навчального закладу «Веселка» та Галицинівської загальноосвітної школи І–ІІІ ступенів Галицинівської сільської ради відбувся міжрайонний семінар «Наступність дошкільної та початкової освіти на засадах ідей і положень Концепції «Нова українська школа» (далі – Семінар).

    Захід відкрила Вареник Тетяна Іванівна, методист кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

    Із вітальним словом до учасників Семінару звернулися: Сікаленко Віктор Олексійович, заступник сільського голови з гуманітарних питань Галицинівської сільської ради, та Палієнко Лідія Миколаївна, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Галицинівської сільської ради.

    Питання наступності дошкільної та початкової освіти на засадах ідей та положень Концепції «Нова українська школа» висвітлила Вареник Тетяна Іванівна

    Учасники Семінару відвідали відкрите інтегроване заняття в старшій групі Галицинівського навчального закладу дошкільної  освіти «Веселка» (вихователь – Мороз Ольга Петрівна) та урок математики у 1 класі Галицинівської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів Галицинівської сільської ради (учитель – Купрейчик Алла Олександрівна). Також присутні ознайомились із розвивальним та освітнім середовищем указаних закладів (Зурнаджи Зінаїда Іванівна, завідувач Галицинівського ДНЗ, Вітвіцька Тетяна Володимирівна, директор Галицинівської ЗОШ І–ІІІ ступенів).

    Брейнстромінг «Забезпечення неперервності дошкільної та початкової освіти в умовах реформування початкової школи» провели Кравець Олена Леонідівна, завідувач методичного кабінету відділу освіти, культури, молоді та спорту Галицинівської сільської ради, і Харибіна Оксана Григорівна, практичний психолог Галицинівського дошкільного навчального закладу «Веселка» Галицинівської сільської ради.

    Інноваційні технології дошкільної та початкової освіти в забезпеченні наступності та перспективності в роботі обговорено учасниками Семінару в ході Круглого столу. Активну участь в обговоренні питання взяли Олійник Олена Володимирівна, директор Лиманівської загальносвітньої школи І–ІІІ ступенів Галицинівської сільської ради та Онищенко Марина Сергіївна, завідувач Лиманівського дошкільного навчального закладу «Струмочок» Галицинівської сільської ради.

    У заході взяли участь керівники та вихователі закладів дошкільної освіти, директори та вчителі початкових класів закладів загальної середньої освіти.

    Учасники отримали матеріали, необхідні під час організації роботи з проблеми наступності дошкільної та початкової освіти на засадах ідей і положень Концепції «Нова українська школа».