Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Обласний методактив вчителів інформатики

    23/08/2019

    Відповідно до річного плану Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, із метою підвищення рівня фахової майстерності педагогів області 22 серпня 2019 року на базі Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти навчально-методичною лабораторією інформаційно-комунікаційних технологій та системного адміністрування Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проведено обласний методичний актив учителів інформатики «Психолого-педагогічні особливості викладання інформатики в початковій школі в умовах реформування освіти» (далі – Методактив).

    Відкрила захід завідувач навчально-методичної лабораторії інформаційно-комунікаційних технологій та системного адміністрування МОІППО Ольга Богданова, яка ознайомила присутніх із програмою роботи Методактиву.

    Практичний психолог Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 14 Миколаївської міської ради Ольга Алексєєнко представила присутнім лайфхаки від шкільного психолога щодо стрес-менеджменту та організації освітньої діяльності у стресових ситуаціях.

    Максим Мусієнко, доктор технічних наук, професор Чорноморського державного університету імені Петра Могили ознайомив присутніх із розвитком світової ІТ-галузі та її впливом на українську систему освіти.

    Під час проведення з учасниками Методактиву гри «Брейн-ринг» Ольга Богданова розкрила питання щодо викладання інформатики в початковій школі в умовах Нової української школи.

    Методист навчально-методичної лабораторії інформаційно-комунікаційних технологій та системного адміністрування МОІППО Ганна Шевченко та методист міської станції юних техніків м. Миколаєва Галина Гапиченко проаналізували результати участі учнів та вчителів інфоматики у творчих конкурсах, турнірах та олімпіадах із інформатики у 2018-2019 навчальному році та проанонсували конкурси, які відбудуться у 2019-2020 навчальному році.

    У практичній частині заходу представники тренінгового центру «STEAM Train» Ігор Старенький, Антон Дзюба та Ірина Патранюк продемонстрували роботу нових інструментів для викладання робототехніки в закладах освіти.

    Матеріали та фото можна знайти на сторінці http://it.moippo.mk.ua/metodaktyvy/