Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Навчання учнів та вчителів пілотних класів Нової української школи триває

    01/04/2020

    Нові умови організації освітнього процесу вимагають нових форм роботи. У зв’язку з цим Миколаївський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти вносить зміни до плану роботи на І півріччя 2020 року.

    На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 13 липня 2017 року № 1028 «Про проведення всеукраїнського експерименту на базі загальноосвітніх навчальних закладів» у плані роботи передбачено наставницькі візити регіонального координатора Степанець Н. М. до пілотних шкіл Нової української школи. В умовах карантину аналогічного змісту робота проводиться в режимі онлайн у формі науково-методичного діалогу з використанням програми Zoom.

    30 березня 2020 року відбувся методичний діалог «Опановуємо програму Zoom: готуємося до обміну досвідом організації дистанційного навчання в період карантину».

    Робочі зустрічі педагогів-експериментаторів на час карантину проводитимуться у формі обласних та регіональних науково-методичних конференцій. Зазначені заходи передбачають обмін досвідом учителів та керівників пілотних шкіл. Так, 31 березня 2020 року заступники директорів, учителі пілотних шкіл узяли участь у регіональній конференції «Як дистанційне навчання сприяє підвищенню рівня інтеграції та доступності змісту початкової освіти». Учасниками заходу були педагоги Миколаївської, Херсонської, Житомирської та Закарпатської областей.

    Експериментатори висловлюють вдячність усім учасникам за змістовні й цікаві виступи. Особлива подяка Зайцевій Г. Є., учителю Миколаївської спеціалізованої І-ІІІ ступенів школи № 22 з поглибленим вивченням англійської мови з 1 класу Миколаївської міської ради, Савчак О. М., учителю Первомайської ЗОШ І ступеня № 11 Первомайської міської ради, за представлений власний досвід організації дистанційного навчання в період карантину в умовах реалізації програми всеукраїнського експерименту.